EMELTDÍJAS SMS ÉS A TÉRÜLÉS

EMELTDÍJAS SMS ÉS A TÉRÜLÉS

Aki emeltdíjas SMS fizetést szeretne bevezetni weboldalán, nem kerülheti el a találkozást a térülés fogalmával. Számtalan módon kommunikálják a szolgáltatók a térülést és előfordul, hogy csak a szerződéskötés és beépítés után derül ki valódi jelentősége.
Kerülje el Ön is a kellemetlenségeket és tudja meg előre, mire számíthat!

A térülés fogalma

A térülés meghatározza, hogy adott mobilszolgáltató ügyfeleinek hány százaléka teljesíti a mobil szolgáltató által megállapított díjfizetési kötelezettségét.

A térülés mobilszolgáltatónként eltérő

A térülés számításánál a gyakorlatban csak az előfizetéses ügyfelek adatait veszik figyelembe, mivel a feltöltőkártyás ügyfeleknél az előrefizetés következtében nem alakulhat ki kintlevőség, ki nem fizetett, de igénybe vett szolgáltatás. A jelenlegi három szolgáltató előfizetői köre eltérő, így a kiküldött számlákkal kapcsolatos befizetési hajlandóság sem egységes. Ennél fogva a szolgáltatók különböző térülési arányszámokat állapítanak meg.

A térülés és a valós jutalék kapcsolata

Térülés és az emelt díjas SMS jutalék kapcsolataA mobilszolgáltatók csak a forgalmi adatok térüléssel csökkentett része után számolnak el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. 1 000 000Ft-os SMS forgalom, 50%-os jutalék és 5%-os térülés esetén az elszámolásban a mobil szolgáltató az 50%-ból adódó 500 000Ft-os jutalékot további 5%-al csökkenti a térülés miatt, így végül 475 000Ft jutalék kerül kifizetésre (a példánál jelentősen kedvezőbb jutalék is elérhető a VoxPay-nél).
Fontos megjegyezni, hogy az emelt díjas SMS szolgáltatók számtalan módon kommunikálják a felhasználókat érdeklő bűvös “jutalék” százalékos értékét. Ennek eredményeképp van, aki egyenesen “nem számítja fel a térülést, minden SMS után fizet”, azaz a térülést a jutalék csökkentésével finanszírozza, vagy egyéb módon fedi el létezését.

Egyoldalú módosítás és kiszámíthatatlan bevételek

A szolgáltatási szerződések értelmében a mobil szolgáltatók havonta illetve negyedévente felülvizsgálják és egyoldalúan módosíthatják a térülés mértékét, melyet sok emelt díjas SMS szolgáltató azonnal továbbhárít partnereire. Ez a változtatás igen kiszámíthatatlanná teszi a partnerek bevételtervezését

VoxPay SMS = kiszámíthatóság

A VoxPay emelt díjas fizetési rendszer statisztikai adatok figyelembevételével átlagolt térülési mutatót alkalmaz, melynek köszönhetően a bevételek középtávon tervezhetővé válnak. Ráadásul az elszámolások értelmezhetősége, a transzparencia is jelentős mértékben javul. Az átlagolt mutató figyelembe veszi a szolgáltatók térülési mutatóit, az egyes szolgáltatókon keresztül bonyolított forgalmat, valamint az egyes telefonszámokhoz kötött forgalmi típusokat.
A mutatót nem csak alacsonyan tartjuk, de a lehető legritkábban változatjuk, a jelenlegi áltagos térülési mutatónk több, mint 1 éve nem változott.

Számoljon a térüléssel, mielőtt szerződést kötMielőtt emelt díjas SMS fizetési szerződést kötne

A fentiekből látható, hogy az emeltdíjas SMS szolgáltató cégek ajánlatai közötti jutalék eltérések mértékével összemérhető a térülés nagysága. Annak ellenére, hogy szolgáltatója az ajánlatban esetleg nem tér ki a térülésre, biztos lehet benne, hogy az első elszámoláskor alkalmazásra kerül majd.
Hozzon megalapozott döntést! Még szerződéskötés előtt kérje – írásban – a térülési mutató meghatározását és ennek figyelembevételével válassza ki szolgáltatóját!

Tavaszi László

2000 óta foglalkozom weboldalak készítésével, tartalomgyártással, keresőoptimalizálással. Elsősorban marketingesnek tekintenek, de számos weboldal szerkezetének, felületeinek tervezésében vettem részt, miközben legalább ennyi oldal esetén dolgoztam konverzió optimalizáláson, vásárlási folyamat tervezésen, vagy éppen PPC kampányok menedzsementjén.

Facebook LinkedIn Google+ 

Cimkék: , , ,

hasonló bejegyzések: EMELTDÍJAS SMS, EMELTDÍJAS TELEFONHÍVÁS
GD Star Rating
loading...


Szólj hozzá

© 2011 - Voxinfo Kft - Az online fizetés szolgáltató.